Recept: Salade van rode kool, boerenkool en vruchten

Salade van rode kool, boerenkool en vruchten

Regelmatig maak ik een salade van rauwe groenten. Maar dan wel een salade die niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook fantastisch uitziet! Wat vind je van deze salade van rode kool, boerenkool en vruchten?

Het grote voordeel van een rauwkostsalade is dat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Je kookt ze niet weg. Deze salade bevat echter groente wat je normaal gesproken niet zo snel rauw zult eten. Boerenkool bijvoorbeeld is een nogal harde groente. Maar ik beloof je… wanneer je dit recept probeert zul je verrast zijn.

Ingrediënten:

Omdat ik tijdens het maken geen exacte grammen heb gewogen, maak je dit recept volledig op je gevoel. De hoeveelheid van de ingrediënten bepaal je dus helemaal zelf Een tip die ik je wel kan geven is door de kleuren zoveel mogelijk in balans te houden. Dan zit je altijd goed.

  • Rode kool gesneden
  • Boerenkool gesneden
  • Winterpeen in kleine stukjes gesneden
  • Bosui in ringen gesneden
  • Blauwe bessen
  • Mango
  • Verse koriander

Werkwijze:

Snijd alle groenten of koop voorgesneden groenten. Zelf gebruik ik gesneden biologische boerenkool. De rode kool snijdt ik meestal zelf, maar je kunt ook gesneden rode kool kopen in de supermarkt.

Zoals gezegd snij je alles in gelijkmatige stukjes en verdeel je de groente in een grote kom. Zorg ervoor dat alle kleuren evenredig zijn verdeeld. Zo hou je een mooie balans tussen de verschillende smaken en ziet je salade er geweldig uit.

Voor een gezonde olievrije dressing meng je het sap van een halve limoen met een eetlepel appelazijn, een mespuntje dijon mosterd en wat zwarte peper door elkaar. Verdeel dit over de salade en meng alles goed door elkaar zodat de groenten allemaal geraakt zijn.

Deze salade smaakt heerlijk bij deze vetvrije zelfgemaakte frieten, of gewoon in de tuin met een glaasje witte wijn. Eet smakelijk!

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code