Recept: Avocado, kikkererwten salade

avocado-kikkererwten-salade-lekker-leven

Afgelopen week was een interessante week. Ik kreeg namelijk de uitslag van mijn bloedafname binnen. Op 1 oktober 2015 had ik dit ook al een keer laten doen. Toen stond ik samen met Petra in de startblokken om deel te nemen aan de Vegan Challenge. De uitslag was toen al erg goed. Waarschijnlijk omdat ik al langere tijd gezond eet en regelmatig beweeg. Maar helemaal stoppen met vlees en zuivel was voor mij een volgende stap. Vandaar een tweede test. De uitkomst van de test ga ik binnenkort met je delen in een artikel waarom het bewust kiezen voor een plantaardige levensstijl één van de beste keuzes is die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt.

Gezond is het nieuwe normaal

Maar genoeg over mij. Het gaat hier ook om jou. Immers, je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je geïnteresseerd bent in gezondheid. Het doet me denken aan een uitspraak van Claire Georgiou, een Australische voedingsdeskundige, natuurgenezer en Bachelor of Health Science (C.Med). Ze schreef in het artikel ‘Does ‘Everything in Moderation’ Really Work?’ dat gezond het nieuwe normaal is. Zij maakte duidelijk dat wanneer je gezond wilt blijven (of wilt worden), een gezond eetpatroon de basis zou moeten zijn. “Af en toe een traktatie is om van te genieten, maar maak er geen alledaagse gebeurtenis van”, aldus Claire.

Met toestemming van haar heb ik het artikel vertaald en gepubliceerd op deze website. ‘Is alles met mate’ een verstandig advies?’

Gezond is hip

Maar buiten het feit dat gezond het nieuwe normaal is, is ‘healty food’ ook hip. Steeds vaker zie je leuke eettentjes die bewust inzetten op een gezonde levensstijl. Fastfoodketens staan onder druk omdat ze jaren lang het publiek voor de gek houden en spreken en schrijven over gezond voedsel is erg populair. (wink)

Mocht je nu denken dat gezond voedsel lastig en bewerkelijk is, heb ik hier een leuk recept voor je en zal je laten zien dat gezond eten niet alleen erg makkelijk is, maar ook heel erg leuk!

Met dit recept kun je alle kanten op. Je kunt het eten als een salade. Op een broodje of tussen een taco.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 rijpe avocado
  • 1 blikje kikkererwten (400 gram)
  • 1/2 fijngesneden rode ui
  • 1 groene peper
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 hand koriander
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 limoen
  • zwarte peper en zout

Werkwijze

Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze grond af. Daarna prak je ze tot grove stukjes in een kom.

avocado-kikkererwten-salade-lekker-leven-01
Stap 1

Snijd de avocado overdwars door het midden en draai beide helften van elkaar. Verwijder de pit en lepel de avocado uit. Prak deze tot moes in een kom.

avocado-kikkererwten-salade-lekker-leven-02
Stap 2

Vervolgens meg je de fijngesneden rode ui, de in stukjes gesneden cherrytomaatjes samen met de kruiden, het sap van de limoen en wat peper en zout door elkaar. Daarna meng je de kikkererwten en de avocado door het kruidenmengsel en klaar is kees!

avocado-kikkererwten-salade-lekker-leven-03
Stap 3

Serveer de salade op een bedje van sla op een broodje en garneer er nog wat kiemgroenten overheen. Maar je kunt het ook als salade eten. Ook heerlijk tussen een taco! Hoe je het ook eet, je eet je vingers er bij op!

avocado-kikkererwten-salade-lekker-leven

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code