Waarom ik kies voor Scanpan

scanpan-lekker-leven

Sinds ik plantaardig eet ben ik steeds minder met olie gaan koken en bakken. En omdat goed gereedschap het halve werk is, heb ik gekozen voor Scanpan. Dit Deense merk blinkt uit in kwaliteit en geeft maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie.

Unieke productiemethode

Scanpan is uniek vanwege haar productiemethode. De pannen worden gemaakt van gerecycled aluminium en onder hoge druk (squeeze-cast) in een mal geperst. Tijdens dit proces wordt alle lucht uit het aluminium geperst waardoor er een betere dichtheid ontstaat en de pan een uitstekende warmteverdeling krijgt.

Afhankelijk van het type Scanpan (Classic, IQ, Pro IQ, CTX, Fusion 5) bestaat de pan uit meerdere lagen. Zelf heb ik de hapjespan uit de CTX serie. Deze pan bestaat uit maar liefst 7 lagen waardoor deze pan geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De combinatie van RVS, aluminium en aluminiumlegeringen garandeert een optimale, snelle en geleidelijke warmteverdeling.

scanpan-titanium

Keramisch Titanium

Maar een Scanpan is misschien wel het meest bekend om haar befaamde titaniumlaag. Nadat de aluminium pan uit de mal komt en is gezandstraald, wordt deze verhit tot 30.000°C. Hierdoor wordt het oxide vloeibaar en verankerd het zich in de gecomprimeerde aluminiumkern van het product.

Vervolgens wordt er een anti aanbaklaag aangebracht en versmolten met de onderliggende titaniumlaag. Het keiharde titanium maakt het mogelijk om met metalen keukengereedschappen te werken zonder dat de antiaanbaklaag negatief wordt beïnvloedt. Het grootste gedeelte van de antiaanbaklaag (85%) ligt ‘beschermd’ in de poriën van de aluminium/titanium legering. Omdat het materiaal sterk warmtegeleidend is, wordt de warmte zowel over de bodem als naar de zijkanten van de pan verdeeld, waardoor een gelijkmatige warmteverdeling ontstaat. De pan is hittebestendig tot 260°C.

Alle scanpannen doorlopen acht verschillende kwaliteitscontroles voordat ze de fabriek verlaten en zijn 100% PFOA vrij.

Waar kun je Scanpan kopen

Zelf heb ik de pan online bij Coolblue gekocht. Maar koop je de pan liever in de winkel, surf dan even naar de website van de importeur en bekijk deze lijst met Scanpan dealers.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code