Tijd voor nieuwe doelen

tijd-voor-nieuwe-doelen-lekker-leven

Gedurende mijn reis naar een lekker en gezond leven, staat meestal gezond eten centraal. Een aantal keer heb ik ook over andere dingen geschreven. Bijvoorbeeld hoe ik gegrepen werd door het verhaal van maatschappij conditietrainer Yatusanti, of hoe je een sterkere versie wordt van jezelf.

Maar sinds een paar weken voel ik dat het tijd is om nieuwe doelen te stellen. Niet dat ik nu stop met het schrijven over gezond en plantaardig eten, maar ik voel de behoefte om mezelf opnieuw uit te dagen. Nieuwe stappen te zetten in mijn voortdurende reis naar een gezond en fit bestaan.

Mijn doelen

Allereerst voel ik de behoefte om meer te bewegen. Hoewel ik gemiddeld tweemaal in de week sport, heb ik het gevoel dat ik meer moet doen. Het lopen van mijn rondjes voelt niet meer als een uitdaging. Dat komt ook misschien omdat ik heb gemerkt dat sinds ik plantaardig eet, mijn conditie veel meer op peil blijft. Dat zorgt ervoor dat ik het gevoel heb dat ik het voor mezelf net iets te makkelijk maak.

Daarom wil ik gaan werken aan het verbeteren van mijn looptechniek. Door een intensievere looptraining met nieuw materiaal wil ik gaan trainen om in iets meer dan een half jaar een halve marathon te kunnen lopen. Naast dit concrete doel wil ik ook bewuster ontspannen middels yoga. Ik vind het leven soms te gehaast en sommige zaken vragen veel kostbare tijd. Daarom zoek ik meer balans in fysieke inspanning en geestelijke ontspanning.

Om mijzelf te sterken in mijn motivatie, (volgens mij een groot excuus), heb ik mezelf getrakteerd op een aantal nieuwe accessoires die mij gaan helpen bij het halen van mijn doelen. Ik ben er erg blij mee en vertel je er graag iets meer over.

Oh, en voordat ik het vergeet. Het lijkt mij leuk om mijn inspanningen met je te blijven delen. Niet alleen via deze website, maar ook via Strava. Dus als je het leuk vind kun je mijn voortgang daar ook volgen.

ON Running, een revolutionaire hardloopschoen

Als eerste ben ik op zoek gegaan naar nieuwe hardloopschoenen. Mijn oude Assics waren hard aan vernieuwing toe. Mijn vrienden bij Reactief Uden raadde mij aan om naar Runnersworld in Eindhoven te gaan. En niet zonder reden. De mensen bij Runnersworld weten waar zij over spreken. Na een grondige analyse op de loopband en spiegelplaat bleek ik een voorvoet landing met natuurlijke afwikkeling te hebben. Uitgangspunt was een schoen met weinig corrigerende werking. Na het passen van een tweetal traditionele schoenen bleek de nieuwe ON schoen mij als gegoten te zitten. Een relatief nieuw Zwitsers merk hardloopschoenen met de revolutionaire Cloudtech demping.

ON Cloudtech

Cloudtech bestaat uit een aantal op buisjes lijkende rubberen elementen die onder de tussenzool geplaatst zijn. De elementen kunnen in diverse richtingen vervormen. ON Cloudtech absorbeert op deze manier niet alleen de verticale impact maar ook de horizontale en de schoen past zich aan aan het looptempo. Wanneer je langzamer loopt voelt de schoen zacht en ‘plush’ aan terwijl een sneller looptempo zorgt voor een directer gevoel. ON Cloudtech dwingt je als loper een efficiënter looppatroon aan te nemen. De schoen voelt vlakker waardoor je automatisch meer op de midvoet land en daarmee efficiënter loopt. ON Cloudtech stimuleert de voet- en onderbeenspieren doordat in 3 richtingen vervorming van de schoen optreedt. Ik ben heel benieuwd!

Polar M200, GPS sporthorloge

Omdat ik mijn doelen wilde bijstellen had ik mijn zinnen gezet op een sporthorloge. Dit was overigens nog voor mijn besluit om nieuwe schoenen te kopen. Maar na een grondige analyse zag ik hier al snel weer vanaf omdat ik steeds weer op de duurdere modellen uitkwam. Een beetje gekke eigenschap misschien, maar als ik zo’n gadget koop moet het altijd de duurste zijn. Maar twee nachtjes slapen doet dan toch wonderen. Vier tot vijfhonderd euro uitgeven voor een sporthorloge vond ik toch echt iets te veel van het goede.

Daarom besloot ik om alleen een hartslagmeter aan te schaffen en deze in combinatie met mijn telefoon te gaan gebruiken. Maar de verkoper bij Runnersworld maakte mij duidelijk dat je met dergelijke horloges weliswaar veel kunt, maar dat je veel van die functies bijna nooit gebruikt. Hij had een mooie aanbieding. (slimmerik) Voor 128 euro had ik een Polar M200. Een sporthorloge met ingebouwde GPS en hartslagmeter waarmee je ook nog eens kon zwemmen. Je begrijpt het al, hij verkocht mij het horloge.

polar-M200-horloge-lekker-leven

Gelukkig is de verkoper eerlijk geweest. De M200 doet alles wat ik op dit moment nodig heb.

Polar M200 voordelen:

 • Met 128 euro is het een van de goedkopere polshartslag meet-units
 • Polar is het meest bewezen hartslagmetermerk ter wereld
 • Mooi neutraal horloge
 • 24/7 activiteitsmeting plus mooie Polar Flow app

Polar M200 functies:

 • Geavanceerde GPS
  De ingebouwde GPS van de M200 volgt je tempo, afstand en hoogte. Na het hardlopen kun je je route bekijken op Polar Flow.
 • Activiteitsmeting
  M200 registreert 24/7 je stappen, activiteit, slaappatroon en calorieën en moedigt je zo elke dag aan om actief te blijven.
 • Hartslagtraining
  Trainen op hartslag is één van de meest effectieve trainingsmethoden. De hartslag wordt gemeten via je pols en op het display zie je in welke hartslagzone je op dat moment zit.
 • Sportprofielen
  Dankzij de meer dan honderd verschillende sportprofielen die Polar te bieden heeft, is er altijd één die bij je trainingen past.
 • Polar Flow
  Plan, synchroniseer en deel je training met de exclusieve Polar Flow online webservice en app. Bekijk al je gegevens in één oogopslag.
 • Slimme notificaties
  Met smart notifications ontvang je inkomende meldingen van je telefoon direct op het scherm van je M200.
 • Persoonlijke doelen
  Met Polar Flow kun je persoonlijke trainingsdoelen instellen en je vooruitgang volgen.
 • Diverse leuke displays
  Vergelijk je huidige snelheid met de snelheid van het wereldrecord op de marathon of kijk hoe je met je huidige tempo zou scoren op de Cooper-test.
 • Smart Coaching
  Slimmer calorieën, activiteiten coach, trainingseffect, running index, aangepaste trainingsschema’s en meer.

Je ziet het, genoeg voor een geoefende maar beginnende hardloper.

Wahoo TICKR x hartslagmeter

Ondanks dat de M200 een ingebouwde hartslagmeter bezit, heb ik ook een hartslagmeter voor om de borst aangeschaft. Ik heb gekozen voor de Wahoo TICKR x. Ik heb voor deze hartslagmeter gekozen omdat de TICKR x beschikt over een ingebouwde versnellingsmeter die registreert hoe je loopt en hoe efficiënt je dat doet. Aan de hand van de bewegingen van het lichaam wordt de hardlooptechniek bepaald door het inzichtelijk maken van de pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoeveelheid tijd waarmee een voet tijdens iedere stap contact met de grond maakt) en verticale oscillatie (staphoogte in je hardloopbeweging). Op basis van de gegevens vanuit de versnellingsmeter wordt een Wahoo Running Smoothness™ score toegekend die aanduidt hoe je loopt. Deze methode is uniek en speciaal ontwikkeld door Wahoo Fitness. Met deze methodiek haal je het maximale uit een looptraining.

wahoo-tickr-x-hartslagmeter

Daarnaast heeft de TICKR X een loopbandmodus, die de snelheid en afgelegde afstand meet terwijl op een loopband getraind wordt. De TICKR werkt op basis van Bluetooth 4.0 of ANT+ met smartphone, gps-horloge of fietsnavigatie en is geschikt voor toestellen met zowel iOS als Android als besturingsprogramma. De band heeft ingebouwd geheugen waardoor je er zelfs mee kunt lopen zonder telefoon of horloge bij je te hebben. Eenmaal thuis wordt de data uitgelezen en getoond in het dashboard. Vooral voor intervaltrainingen is een hartslagmeter om de borst nauwkeuriger dan eentje aan de pols.

Kleding van Kalenji

kalenji-hardloopkledingOmdat de lente voor de deur staat kan ik straks weer lekker in korte broek en hemdje hardlopen. Kalenji is het Franse huismerk van Decathlon en omvat een complete lijn sportkleding en hardloopschoenen.

Ik heb een korte broek, een shirtje met korte mouwen en een shirtje zonder mouwen gekocht. De kleding is superlicht en voelt fijn aan op de huid. Het achterpand is open waardoor het lekker kan doorademen tijdens het lopen.

Tot zover mijn berichtgeving. Ik hoop je binnenkort weer te zien. Hier op deze website, of misschien wel onderweg.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code