Recept: wortel, venkel sapje

wortel-venkel-sapje

Douwe Bob mag dan slechts een elfde plek hebben behaald tijdens het Eurovisie Songfestival in Stockholm, mijn zondag kan niet meer stuk. Vanmorgen werd ik wakker met de zon op mijn gezicht. Daarna ben ik heerlijk gaan bootcampen met mijn sportmaatjes bij Reactief Uden en vanmiddag ga ik kijken hoe mijn held Verstappen het doet in Barcelona.

In een zonnige stemming maak ik dit heerlijke sapje van wortel en venkel. De kleur doet me denken aan Douwe. Hoe goed hij het had gedaan en wat voor onvoorspelbaar festival het eigenlijk is. Gelukkig hebben we vanmiddag Verstappen nog. Daar gaat het tenminste wel om wie de beste is. Geen gesjoemel met punten en politieke voorkeuren. Gewoon als eerste over de streep komen.

Ingrediënten

 • 1 venkel
 • 1 appel
 • 1 grote winterpeen
 • 1/2 citroen
 • Gember (4 cm)

Werkwijze

Snij alles in stukjes en stop in de slowjuicer. Ik juice de gember en de citroen altijd gewoon met de schil. Dat komt er toch als pulp weer uit. Gebruik een schijfje citroen als decoratie.

Delen is lief

2 reacties

 1. avatar

  smoothies zijn wel lekker door de keel te krijgen maar zijn onnatuurlijk voor mensen. Tenzij je aan t infuus ligt met slokdarmproblemen om vloeibaar voedsel in te moeten nemen. Tanden en kiezen, kaakbot en kaakspieren hebben druk nodig. Deze worden niet aangesproken bij smoothies . De maag dient voor werk aan de vertering. Na vast voedsel is zij ontregeld de gebruikelijke vertering vanwege smoothies te doen.
  De huidige moderne mens met haar blenders, lees laatste 50 jaar, van de miljoenen jaren dat wij al bestaan, bedenken wel leuke dingen maar gebruiken de foute insteek. Ga dus niet een smoothies-leven inrichten

  Beantwoorden
  1. avatar

   Micaha,

   Persoonlijk heb ik ervaren dat het drinken van groente en fruitsappen en smoothies (gecombineerd) hebben bijgedragen aan mijn transformatie naar een plantaardige levensstijl. Bovendien kun je op smoothies wel degelijk kauwen. Maar vooral voor mensen die moeite hebben met het eten van voldoende groente en fruit kunnen smoothies een bijdrage leveren. Transformaties door wie ik mij heb laten inspireren zijn Jason Vale en Joe Cross.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code