Recept: Venkel Peer sapje

venkel-peer-smoothie

Het maken van sapjes is zo oneindig leuk. En je kunt er zoveel creativiteit in kwijt. Gewoon lekker mixen en proberen. Daarom deze week een sapje van venkel en peer. Samen met wat bleekselderij en gember krijg je een heerlijk fris drankje boordevol vitaminen zoals B2, B3, B5 en vitamine A. Maar ook essentiële mineralen als ijzer, magnesium, fosfor en kalium zitten er allemaal in. Al met al een lekker fris en gezond drankje!

Ingrediënten

 • 1 venkel
 • 1/4 citroen
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 peren
 • stukje gember (paar cm)

Bereiding

Juice alles tezamen door de slowjuicer of sapcentrifuge en klaar is kees. Als je vind dat er te veel vezels in het sap zitten, kun je deze eruit zeven. Maar beter is het om ze gewoon lekker op te drinken. Drink sapjes nooit te snel. ‘Kauw’ er op alsof je gewoon aan het eten bent. Op die manier begrijpt je lichaam dat er voedsel binnenkomt en zul je eerder een signaal vanuit je hersenen krijgen dat je vol zit.

Delen is lief

3 reacties

  1. avatar

   Hoi Cristine,

   Dat is zeker mogelijk. Je krijgt alleen wel erg veel vezels binnen. Als je dat niet gewend bent kan dit erg zwaar op de maag vallen. De schik van de citroen zou ik zeker niet mee blenderen. Heb je al mijn collectie smoothies bekeken op Google+? Hier is de link https://plus.google.com/collection/8H7WX

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code