Recept: Smoothie met mango

sapje-met-mango

Mango komt alleen voor in de tropen. Je vind de Mangoboom gewoon langs de kant van de weg en kunt ze dus gewoon gratis plukken.

In Nederland moeten wij ze helaas kopen in de supermarkt of bij de groenteboer. Ondanks dat toch de moeite waard om af en toe eens te doen. Honderd gram Mango (minder dan één vrucht) bevat namelijk meer vitamine C dan de voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid die wij als mens nodig hebben. Maar naast vitamine C bevat een Mango ook vitamine B6, E en A. De belangrijkste mineralen die in een Mango voorkomen zijn kalium, magnesium, calcium, ijzer, zink en koper.

Wij hebben vandaag de Mango als uitgangspunt genomen en geblenderd met het sap van een appel, een rauwe biet en wortels. Misschien vind je het een wat vreemde combinatie, maar wij kunnen je vertellen dat het een ontzettend lekkere smoothie is geworden. Door de hele Mango (zonder pit) samen met het sap van de appel, de wortel en de rauwe biet te blenderen, krijg je een romige smoothie die bij de eerste nip zoet smaakt met een aardse afdronk. Erg lekker.

Ingrediënten:

  • 1 rauwe biet
  • 1 appel
  • 4 middelgrote winterwortel
  • 1 mango

Werkwijze:

Juice de appel, de biet en de wortelen in de slowjuicer of sapcentrifuge. Ontvel de Mango en ontdoe hem van de pit. Blender de Mango en het sap tot een gladde smoothie.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code