Recept: Mango Limoen Bonen Salade

mango-limoen-bonen-salade

Vanavond had ik zin in een frisse salade. Maar omdat ik ga sporten wil ik wel voldoende energie hebben. Doorgaans bevatten salades weinig calorieën omdat een salade veelal uit groente bestaat. Maar deze salade bevat naast groente en fruit ook de nodige koolhydraten en eiwitten. Daardoor geeft deze salade je voldoende energie voor een avondje sporten.

De combinatie van de zoete mango en het melige van de cannellineboon zorgt voor een mooie balans en je bent voldoende verzadigd na het eten. Het pittige van een rood uitje past er prima bij. Het sap van een limoen en de koriander maken de salade helemaal af. Je hebt geen zout en peper nodig. Laat ook de olie achterwege. Het komt de smaak van de natuurlijke ingrediënten niet ten goede en bovendien nemen het aantal calorieën onnodig toe. En tot slot, deze salade heb je in een handomdraai gemaakt. Wat heb je nodig?

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • 1 bakje koriander
  • 1/2 blikje cannellinebonen van 400 gram
  • 1 limoen
  • 1 zakje veldsla

Werkwijze

Schil de mango en snij hem in kleine stukjes. Snij ook de rode ui in kleine stukjes. Neem al het koriander en snij of pluk in kleine stukjes. Meng alles samen met de afgespoelde en uitgelekte cannellinebonen in een kom en knijp het sap van een hele limoen uit boven de salade. Meng alles goed door elkaar en laat de samen even op elkaar inwerken. Serveer op een bedje van veldsla.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code