Recept: Fluffy pannenkoek met blauwe bessen en bramen

fluffy-pannenkoek-blauwe-bessen-bramen

Een pannenkoek met bramen en blauwe bessen. Ai ai ai wat was dat lekker. Geen suiker en eieren toegevoegd. Honderd procent plantaardig.

De dag begon goed. Om 08:00 uur zat ik namelijk klaar voor de derde Formule 1 race in Shanghai, China. De race was spannend en ik gunde me geen tijd om iets te eten te maken. Maar halverwege kreeg ik trek. Het werd een smoothie van boerenkool, banaan, bramen en blauwe bessen, wat gemengde zaadjes en een scheut amandelmelk. Een prima start voor de bootcamp die direct na de race om 10:00 zou beginnen.

Na de bootcamp had ik trek en na een frisse douche besloot ik om deze heerlijke pannenkoeken te maken met als ingrediënt bramen en blauwe bessen. En zoals je ziet zijn ze prima gelukt.

Ingrediënten

  • 1 kopje biologisch tarwemeel
  • 1 kopje havervlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 handje bramen
  • Amandelmelk naar behoefte

Werkwijze

volkorenmeel-havervlokken

Allereerst meng je de havervlokken, tarwemeel, bakpoeder en lijnzaad door elkaar.

bramen-bessen

Vervolgens meng je de bramen en bessen. Prak de bessen stuk maar laat ze voor een deel intact. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het eten van de pannenkoek af en toe een stukje bes tegenkomt. En dat vind ik persoonlijk erg lekker.

fluffy-pannenkoek-blauwe-bessen-bramen-mengsel

Meng de bramen en blauwe bessen door het meelmengsel. Voeg amandelmelk toe naar behoefte. Maak het mengsel niet te dun. Dat maakt het afbakken lastiger.

fluffy-pannenkoek-gezond

Giet het beslag met een ronde soeplepel in een anti aanbakpan. Als je een goede pan hebt hoef je deze niet in te vetten. Bovendien spaar je de nodige lege calorieën uit. Roer met de achterkant van de lepel het beslag tot een mooie ronde pannenkoek. Zoals je ziet was de mijne niet zo mooi rond.

fluffy-pannenkoek-blauwe-bessen-bramen

Maak van je pannenkoekjes een mooi stapeltje. Leg er wat blauwe bessen en bramen bovenop en giet wat van het bramen vocht over de pannenkoek. Ik had er ook nog wat verse ananas bij geserveerd.

Deze keer heb ik ervoor gekozen om geen dadelstroop te gebruiken. Ik wilde puur genieten van al het aanwezige fruit en de heerlijke fluffy pannenkoeken. Maar je kunt er uiteraard altijd nog een gezonde zoetstof bij gebruiken.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code