Recept: De carnavalskraker

carnavalskraker

In het zuiden van Nederland is het carnaval! De ene carnavalskraker na de andere toetert door de speakers. Mensen gaan even helemaal los op ‘Wa Trèkte Aon’ en ‘Un Pilske’. Hoewel hartstikke gezellig, heeft onze lever het nodige te verduren met al die alcohol. Eén glas bier of één wijntje bevat 10 gram alcohol. De lever breekt 7 gram alcohol per uur af. Het vergt weinig verbeelding wat onze lever te verwerken heeft na een dagje ‘deurzakken’.

Bieten de carnavalskraker

Bieten zijn een rijke bron van kalium, calcium, bètacaroteen en vitamine A en C. Maar bieten bevatten ook veel ijzer wat de lever ontgift en het bloed zuivert. Volgens Suzy Cohen, Amerika’s meest vertrouwde apotheker die de laatste 15 jaar niet meer voor de farmaceutische industrie werkt maar mensen helpt om via natuurlijke weg te genezen, is er geen enkel synthetisch medicijn dat zoveel medicinale kwaliteiten heeft als de rode biet.

Vandaar dat wij speciaal voor de carnavallers onder ons een heerlijk recept hebben waar de rode biet in het middelpunt staat. Alle ingrediënten die wij hebben gebruikt kwamen van een biologisch groente en fruit pakket wat wij wekelijks kopen bij een lokale tuinderij.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 grote rode biet
  • 3 grote sinaasappels
  • 4 medium winterwortels
  • 2 cm gemberwortel

Werkwijze

Spoel alle groenten goed af onder de kraan. Omdat het biologische groenten zijn hoef je ze niet af te boenen met een schuursponsje. Het is ook niet nodig om de winterwortels te schillen. De sinaasappels hebben wij wel geschild. Maar de witte huid laat je zitten. Gemberwortel snijden wij alleen in plakjes.

Stop alles in de slowjuicer en meng hard met zacht een beetje af tijdens het juicen. Wanneer alles is gejuiced roer je het sapje nog even goed door elkaar. Serveer in een mooi glas met een schijfje sinaasappel. Neem kleine slokjes en geniet van de heerlijke smaak.

 

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code