Recept: Courgette, Bleekselderij, Appel, Ananas sapje

courgette-bleekselderij-appel-ananas

Op zondagochtend hou ik ervan om op een nuchtere maag te gaan sporten. Zeker voor mensen die een paar kilootjes te zwaar zijn is sporten op een nuchtere maag erg goed. In plaats dat je lichaam de koolhydraten verbrand die je tijdens het ontbijt hebt gegeten, gaat je lichaam op zoek naar een andere energiebron en vind die voldoende in je vetreserves. Nou is vet verbranden niet direct mijn eerste prioriteit omdat ik al op mijn streefgewicht zit, maar ik presteer gewoon beter op een nuchtere maag.

Direct na de inspanning maak ik dan een lekker sapje met een bijpassend ontbijtje. Vandaag bestond mijn ontbijt hele granen in de vorm van havervlokken, lijnzaad en chiazaad voor de eiwitten, havermelk, appel, rozijnen, kokos, banaan, kaneel en dadelstroop en een smoothie van courgette, bleekselderij, appel en ananas.

havermout-met-fruit

Sinds ik havervlokken ben gaan gebruiken ben ik hier een beetje verslaafd aan geraakt. Eerst had ik havermout uit de supermarkt maar die is in feite bewerkt. De schil is verwijderd en sommige havervlokken zijn ook gestoomd. Wanneer je een ‘whole plant based’ eetpatroon nastreeft zoals ik dan probeer je zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. Hoe minder bewerkingen er op voedsel is gedaan, hoe dichter je bij de natuur staat.

In combinatie met een appeltje, lijnzaad, chiazaad, havermelk, appel, rozijnen, kokos, banaan, kaneel en dadelstroop zoals op de foto is het een ware traktatie en een superontbijt na een uurtje flink zweten. Maar goed, ik zou het recept van het courgette, bleekselderij, appel, ananas sapje met jullie delen. Komt ie…

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 appels
  • 1/4 ananas

Werkwijze

Wanneer je een slowjuicer bezit stop je alles om en om door de juicer. Hierdoor mengen alle ingrediënten zich goed samen. Even doorroeren en klaar is kees. Het sapje smaakt echt verrukkelijk. Lekker zoet door de ananas en fris door de bleekselderij. De appel en courgette maken hem super gezond en helemaal compleet.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code