Recept: banaan, blauwe bessen, veldsla en boerenkool smoothie

smoothie-blauwe-bessen-banaan

Wakker worden doe je met deze heerlijke gezonde smoothie van banaan, blauwe bessen, veldsla en boerenkool. Een combinatie die je misschien niet zo snel zult kiezen, maar geloof me, hij is erg lekker.

Wanneer je regelmatig smoothies maakt leer je vanzelf welke smaken bij elkaar passen. Maar soms blijft het een verrassing en heel soms gaat het ook wel eens mis. Afgelopen week wilde ik een smoothie maken met rode biet maar ik had per ongeluk een Turks knol meegenomen waarvan ik de naam niet weet. Aan de buitenzijde zag hij er uit als een rode biet, maar van binnen was hij zo wit was als een velletje papier. De smaak was erg aards en daardoor niet echt smakelijk.

Vandaag had ik meer geluk. Een smoothie van banaan, blauwe bessen, veldsla, boerenkool en havermelk. Ik heb er ook nog hennepzaad en andere gemengde zaadjes doorheen gedaan. Het resultaat was een heerlijke, ietwat knapperige smoothie boordevol gezonde eiwitten en vetten. Kortom, een geweldige start van een nieuwe dag.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • half kopje blauwe bessen
  • Een flinke hand boerenkool
  • Twee handen veldsla
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 eetlepel gemengde zaadjes
  • 1 kopje havermelk

Werkwijze

Stop alle ingrediënten in de blender en meg alles minimaal 1 minuut door elkaar. Ik heb de havermelk als laatste toegevoegd totdat het een dikke maar drinkbare smoothie was. Neem kleine slokjes en kauw een beetje op de smoothie. Hierdoor komt er speeksel vrij wat de juiste signalen geeft aan je hersenen en goed is voor de spijsvertering. Ik haalde er twee grote glazen uit. Meer dan voldoende voor het ontbijt.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code