Novia Verde, veganistisch lunchen in Nijmegen

novia-verde-restaurant-nijmegen
Novia Verde is hip en trendy

Enige tijd geleden heb ik mij voorgenomen om tijdens een bezoek aan een stad op zoek te gaan naar een plantaardig restaurant. In de volksmond staan deze restaurants nog steeds bekend als veganistisch restaurant. Een term die ik om meerdere redenen liever niet gebruik. Het liefst zoek ik naar een restaurant dat er voor kiest om helemaal geen dierlijke producten meer te gebruiken. Novia Verde uit Nijmegen noemt zichzelf een vegan, biologisch lunchcafé/bakery.

Ik zoek altijd via Google Maps naar een veganistisch restaurant in de desbetreffende plaats en krijg dan meestal wel een paar hits. Het handige van zoeken via Google Maps is dat je direct het adres te zien krijgt, het telefoonnummer, de openingstijden en soms één of meerdere foto’s en aanbevelingen van gasten. Bovendien kun je steeds vaker een kijkje binnen nemen wanneer de ondernemer heeft gekozen voor Google Bedrijfsfoto’s.

Oudste winkelstraat van Nederland

Novia Verde is gevestigd aan de Lange Hezelstraat 78 in Nijmegen. De Lange Hezelstraat staat bekend als de oudste winkelstraat van Nederland. De straat heeft nog veel 15e-, 16e- en 17e-eeuwse panden waardoor het een gezellige authentieke uitstraling heeft. De straat grenst aan de ene zijde aan het kronenburgerpark en aan de andere zijde aan de De Stevenskerk en de Grote Markt. Een perfecte plek om tijdens een dagje Nijmegen een gezonde lunch te gebruiken.

lange-hezelstraat-nijmegen
Lange Hezelstraat met uitzicht op de Stevenskerk

“Novia Verde, ofwel groene vriendin, is geen standaard horecazaak.” zo staat er op de kaart. Naast veganistische gerechten zijn de gerechten bij Novia Verde ook glutenvrij, lactosevrij en wordt er minder suiker gebruikt. Alle producten komen zoveel mogelijk van duurzame bronnen die zo min mogelijk chemische stoffen gebruiken bij de teelt en waar mogelijk zijn producten biologisch en/of van het seizoen.

Novia Verde ademt duurzaamheid

Naast duurzame gerechten en producten zoals salades, broodjes, soepen en smoothies is de inrichting gemaakt van tweedehands of handgemaakte restpartijen en afval. Waar mogelijk is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande spullen. Bij Novia Verde kun je niet alleen terecht voor een heerlijke lunch, een gezonde smoothie, een kopje kruidenthee of een kopje eerlijke koffie. Ook organiseren zij regelmatig workshops en lezingen over voeding en verzorgen tevens op kleine schaal cateringdiensten vanuit een centrumlocatie in Nijmegen.

Mijn lunch bestond uit een heerlijke salade van geroosterde courgette, champions, gedroogde tomaatjes met wat linzen op een bedje van gemengde sla en spinazie. Met daarbovenop een frisse salade van komkommer. Dit laatste weet ik niet helemaal zeker maar zoals je op de foto kunt zien zag het er allemaal erg lekker uit.

novia-verde-nijmegen-veganistische-salade

Na de lunch heb ik nog een kopje Marokkaanse Muntthee genomen met een stukje Piña Colada crème taart met zanddeegbodem. Al met al een heerlijke lunch. Ik geef Novia Verde daarom vier van de vijf sterren. De entourage was hip en trendy, de kaart bood voldoende keus en er waren lekkere cake’s voor bij de thee of koffie. Bovendien zit het op een heerlijke plek midden in een leuke straat in het hart van Nijmegen.

Website: www.noviaverde.nl
F
acebook: www.facebook.com/NoviaVerdeNijmegen

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code