Mijn eerste kennismaking met Cron-O-Meter

cron-o-meter

Vandaag werd ik door Dr. Garth Davis gewezen op het YouTube kanaal van Jeff Morgan. Een amerikaan die via YouTube verteld over zijn persoonlijke groei en uitdagingen op het gebied van een gezonde levensstijl. In zijn video’s verteld hij over zijn successen, zijn tegenslagen en wat wel en wat niet werkt voor hem. Het spreekt mij aan omdat ik in zijn video’s hetzelfde lees waar ik en Petra mee bezig zijn. Een reis naar een gezonder leven.

Hij liet mij vandaag zien hoe je met een volwaardig plantgebaseerde levensstijl meer dan voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt (inclusief eiwitten). In zijn video liet hij zien hoe hij zijn dagelijkse voedselinname logt om inzicht te krijgen in wat hij binnenkrijgt. De website waar hij dit doet is https://cronometer.com.

Ondanks dat ik ziek ben (ja ja, ook ik kan wel eens ziek worden), weinig beweging heb gehad en minder heb gegeten dan normaal, verbaasde het mij toch dat ik op 94% van mijn target zit qua voedingsstoffen. Zuiver en alleen omdat ik vandaag ondanks mijn ziek zijn, wel gezond heb gegeten. Naast mijn algemene targets (zie foto bovenaan artikel) geven de foto’s hieronder een beeld van de hoeveelheid vitaminen, mineralen en eiwitten die ik vandaag heb binnengekregen.

cron-o-meter-vitamine

cron-o-meter-mineralen

cron-o-meter-eiwitten

Wat heb ik gegeten?

Nu wil je natuurlijk weten wat ik dan zoal heb gegeten vandaag. Nou, niet veel en ook niet heel doordacht kan ik je zeggen. Maar dat heeft alles te maken met dat ik de griep heb en me niet zo lekker voel. Maar ik zal je toch vertellen wat ik gegeten heb.

Ontbijt

Als ontbijt had ik 40 gram havervlokken met 240 gram havermelk. Er zat een geschild appeltje en een peertje in, maar ook een klein handje goji bessen, wat lijnzaad en kaneel.

Lunch

Voor de lunch had ik twee bonenburgers van GoodBite en een hele avocado. Lekker door elkaar gemengd in een grote kom. Die bonenburgers van GoodBite zijn de enige (voor zover ik weet) die geen e-nummers bevatten, geen toegevoegde suikers maar wel weer vitamine B12. Ze zijn lekker en zitten vol met tuinbonen, bruine bonen en erwten.

Bonenburger-goodbite
Foto: GoodBite

De bonenburger kon ik niet terugvinden in Cron-O-Meter en dus moest ik die zelf toevoegen. Dat was nog wel even wat werk omdat je alle ingrediënten los moet invoeren. Ik heb GoodBite gebeld en gevraagd of zij bereid waren om mij iets meer informatie te geven over de hoeveelheden van de verschillende ingrediënten waaruit deze burger bestaat. Commercieel manager Mark van Noorloos stond mij vriendelijk te woord en gaf mij na enig overleg de informatie die ik wilde hebben. Hoe aardig!

Diner

Ik had ’s avonds eigenlijk spaghetti willen eten maar omdat ik ’s middags heb geslapen was ik veel te laat. Ik heb daarom maar een hele dikke smoothie gemaakt van een hele banaan, 60 gram blauwe bessen, 20 gram havervlokken, een kiwi, een kaki, een klein handje gemixte zaadjes (zonnebloem, pompoen), klein beetje chiazaad, 70 gram boerenkool, 10 groene druiven en 440 gram rijstmelk. Dit alles bij elkaar gaf een dikke maar verrukkelijke smoothie waar ik ruim drie volle glazen van heb gegeten.

Ik zat er uiteindelijk zo vol van dat ik verder niet meer gegeten heb. ’s avonds heb ik nog wel twee koppen groene thee gedronken en dat was het voor vandaag. Oh ja, in totaal heb ik ook nog twee liter water gedronken.

Snap je nu mijn verbazing een beetje dat ik mijn voedingsstoffen toch op een heel hoog niveau zat terwijl ik qua calorieën eigenlijk te weinig heb binnengekregen? Ik ben dan ook razend benieuwd wat mij dit gaat opleveren als ik wat meer eet en meer beweeg. Ik ga het in ieder geval een poosje bijhouden. Voor zover mij dat lukt. Want je moet wel heel precies zijn en niets vergeten. Maar om een beeld te krijgen is dit natuurlijk heel erg aardig.

Wil je meer weten over Cron-O-Meter? Bezoek dan even hun website. Je kunt gratis een account aanmaken. Er zijn ook mobiele apps voor iOS en Android beschikbaar (tegen betaling). Zelf gebruik ik de gratis online versie via de website.

Delen is lief

2 reacties

  1. avatar

    is deze app in het nederlands met nederlandse produkten?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code