Bij Nom Nom in Den Bosch kun je lekker plantaardig eten

nom-nom-den-bosch

Op de hoek van de Postelstraat en Snellestraat in Den Bosch zit Nom Nom. Een super gezellig eettentje waar je naast een stukje biologisch vlees, ook vegetarisch en 100% plantaardig kunt eten. Op hun website schrijft Nom Nom dat zij eerlijk, gezond eten serveren met invloeden uit de hele wereld.

Het was een zomerse doordeweekse dag toen ik ineens zin had om buiten de duur te eten. Het was zeven uur dat ik bij Nom Nom arriveerde en het terras zat aardig vol. In mijn mail die ik ’s middags had gestuurd vroeg ik Nom Nom of zij ook plantaardige maaltijden serveerde. “Geen enkel probleem, wij koken ook plantaardig”, luidde het antwoord. Ik was van harte welkom.

Na een korte wachttijd met een wijntje kreeg ik een tafeltje toegewezen. De menukaart was niet al te uitgebreid en dus besloot ik mij te laten verrassen. Ik vertelde de serveerster dat ik 100% plantaardig wilde eten en vroeg of ze ook weinig toegevoegde oliën wilde gebruiken tijdens de bereiding. Wederom kreeg ik heel vriendelijk te horen dat dit geen probleem was.

groente-chips

Het voorgerecht bestond uit groentechips met een heerlijke tahin dressing, anijsbrood en wat kruidenolie. Rechts van mij zaten twee dames die belangstellend keken wat ik kreeg voorgeschoteld. Ik hoorde ze iets mompelen over vegan. Ik bood de dames aan een groentechipje te proberen waarop één van hen na een korte aarzeling een boontje pikte. Nadat ze hem door de dressing had gehaald en had geproefd keek ze mij verrast aan en zei: ‘dit is lekker’. De olie heb ik niet gebruikt omdat zo’n schaaltje aardig wat lege calorieën bevat.

gazpacho-soep

Het tweede gerecht was een heerlijke gazpacho soep van tomaten, courgette en brood. Een heerlijke verfrissende soep die perfect paste bij de warme zomeravond. Het viel mij op dat er allemaal gezellige mensen op het terras zaten en ik genoot met volle teugen. Ik bestelde nog een wijntje.

pimientos-de-padrón

Na de soep kreeg ik twee bordjes met groente. Het eerste bordje bestond uit baby broccoli en ik dacht een tomatensaus. Het tweede bordje bestond uit verse knapperige Pimientos de Padrón met een beetje grove zeezout. Heerlijke groene groenten die niet alleen heerlijk smaakte maar ook erg gezond zijn.

Helaas kon ik niet meer wachten tot het dessert omdat mijn parkeerkaartje afliep. Ik vroeg de serveerster of het mogelijk was om mijn heerlijke dineetje af te breken. “Geen enkel probleem, wij serveren net zolang totdat de gast aangeeft te willen stoppen”. Ik rekende 15,00 euro af en wandelde met een voldaan gevoel naar de auto.

Ik ben blij dat er steeds meer van dit soort eetgelegenheden komen die er bewust voor kiezen gezond eten te serveren en de nadruk leggen op groenten in plaats van vlees. Bovendien was het een hip tentje, zat het op een leuke plek en waren de gasten allemaal erg gezellig.

Website: www.nomnom.nu
Facebook: www.facebook.com/nomnom073

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code