Recept: Japanse boekweitnoedels (Soba) met groenten en cashewnoten

japanse-boekweit-noedels-lekker-leven

Mijn naam is Hedwig Adema en dit is mijn eerste bijdrage aan de Lekker Leven website. Eerder deze week plaatste ik dit simpele maar heerlijke recept op mijn Facebook pagina, toen ik werd benaderd door Rob. Rob is de vriend van mijn overbuurvrouw Petra (hoe toevallig). Hij vroeg mij of ik het leuk vond dit recept met jullie te delen op de Lekker Leven website. Nou, dat wilde ik wel! Ik vind het altijd leuk om heerlijke recepten te delen, dus hierbij mijn bijdrage.

Dit simpele soba gerecht (Japanse boekweitnoedels) zit boordevol groenten en geroosterde cashewnoten. Het past dus prima in een vegetarisch dieet. Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten:

1 pak Soba noodles (AH)
1 Broccoli in roosjes en de steel geschild in stukjes
250 gram sperziebonen gesneden in stukjes
1 rode paprika in reepjes
3 gehakte tenen knoflook
1 bosje bosuitjes in ringen
250 gram kastanjechampignons in schijfjes
200 gram cashewnoten
4 el sojasaus
2 el honing
2 el oestersaus
2 el limoensap
1/2 limoen geraspt
2 cm verse gember (fijn gehakt)
1 tl sambal
Olijfolie of kokosolie

Werkwijze:

Kook vast het water voor de noedels. Blancheer (kook 3 minuten) de broccoliroosjes- stukjes en sperziebonen in ruim kokend water. Giet af en spoel koud om kookproces te stoppen. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan iets bruin. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, verse gember, paprika, bosuitjes en champignonschijfjes gedurende 5 minuten op hoog vuur. Voeg er de geblancheerde broccoli en sperziebonen aan toe en roerbak nog 5 minuten mee. Voeg de sojasaus, honing, oestersaus, limoensap/-rasp aan toe en een lepeltje sambal. Roer er op het laatst de geroosterde cashewnoten door.

Kook ondertussen de soba noedels volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel de soba noedels over de borden en schep er het groentemengsel overheen. Eet smakelijk!

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code