Recept: Spinazie, Citroen, Pastinaak, Appel en Peer sapje

spinazie-citroen-sapje

Vanmorgen heb ik samen met Petra dit heerlijke sapje gemaakt. Een heerlijke sapje van spinazie, citroen, pastinaak, appel en peer. Met als extra verse munt uit de tuin. Volgens de laatste adviezen van de Gezondheidsraad zou het drinken van vruchtensappen en smoothies helemaal niet zo gezond zijn. Voedingswetenschapper Liesbeth Smit zegt:

“Het klopt inderdaad dat een glas verse jus d’orange bijna net zo ongezond is als frisdrank”, verklaart voedingswetenschapper Liesbeth Smit. “Als je een sinaasappel uitperst, gooi je namelijk het gezondste, de vezels, van die sinaasappel weg. Je drinkt het sap, dat alleen bestaat uit water, een paar vitamines en suiker.”

Hoe graag ik ook het advies van deze voedingswetenschapper zou willen geloven, hoe meer ik begin te denken dat haar mening gekleurd is en zich voornamelijk richt op dat wat het voedingscentrum vraagt.

Persoonlijk zeggen de duizenden verhalen van mensen die hun gezondheid zien verbeteren door het drinken van sap en groene smoothies mij veel meer dan een commerciële voedingswetenschapper die haar mening verkoopt aan radio en televisie. De films Super Juice Me van Jason Vale of Fat, Sick & Nearly Dead van Joe Cross zijn wat dat betreft echte eye openers voor mij geweest.

Ingrediënten:

1 grote appel
1 peer
1 pastinaak
150 gram bladspinazie
1/4 citroen
2 takjes munt

Werkwijze:

Juice alle ingrediënten in de juicer of sapcentrifuge tot een heerlijk sapje. Wanneer je de grove zeef gebruikt krijg je voldoende vezels binnen. Is mevrouw Liesbeth Smit ook weer blij.

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code