Site pictogram Lekker Leven

Recept: Vegetarische chili met zoete aardappel

vegatarische-chili-lekker-leven

Vanavond hebben wij vegetarische chili met zoete aardappel gegeten. De zwarte bonen zitten boordevol ijzer, fosfor, vitamine B1, magnesium, eiwitten, tryptofaan, foliumzuur, vezels, mangaan en molybdeen. In combinatie met de zoete aardappel, de tomaten en de courgette heb je een bord vol gezondheid op tafel staan. Vooral voor mensen die liever geen vlees eten is dit een heerlijk gerecht. Maar ook als je wel een vleeseter bent zul je geen spijt krijgen van een dagje zonder vlees. Wij hebben er met twee mensen ruim voldoende van kunnen eten.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

Werkwijze:

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Plaats een grote wok of hapjespan op het fornuis en voeg een paar eetlepels water met een klein beetje soyasaus toe. Smoor de zoete aardappel zachtjes een paar minuten in het vocht. Intussen snijd je de ui, twee tenen knoflook en de rode peper. Verwijder eventueel de pitjes van de peper als je de chili niet te heet wilt maken. Voeg de ui, knoflook en de rode peper toe aan de aardappelen. Snijd de paprika en courgette in blokjes en doe die er ook bij.

Giet de zwarte bonen leeg in een vergiet en spoel deze af. Door de bonen af te spoelen blijft het gerecht mooi van kleur. Voeg de bonen en de tomatenblokjes toe aan de aardappelen. Voeg als laatste de kruiden toe en breng gewenst op smaak met zwarte peper en een klein beetje zout. Wij gebruiken het liefst Himalaya zout omdat deze meer mineralen en sporenelementen bevat dat gewone tafelzout. Tafelzout is geraffineerd wat betekent dat vrijwel alle sporenelementen en mineralen verwijderd zijn.

Verwarm het gerecht goed. Het is klaar als de aardappels gaar zijn. Serveer op een mooi bord of in een ronde kom. En als finishing touch, garneer de chili met flink wat koriander. Smakelijk eten!

Mobiele versie afsluiten