Site pictogram Lekker Leven

Recept: Gezonde Linzen Burger

linzen-burger-lekker-leven

Een plantaardige linzen burger die zo lekker is dat je deze bijna niet kunt onderscheiden van een gewone hamburger. Behalve dat deze veel gezonder is, nagenoeg geen zout bevat en volledig zonder vet is bereid.

Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. In tegenstelling wat veel mensen denken zijn linzen geen groente maar behoort zij tot de familie van de peulvruchten. Zoals gezegd zijn linzen rijk aan vezels en eiwitten. Maar linzen zitten ook vol met mineralen en bevat 100 gram linzen meer dan 90% van de dagelijkse behoefte aan foliumzuur. Daarnaast bevatten linzen ijzer, koper en vitamine B1. Haal dat maar eens uit vlees!

Dit recept is bijzonder eenvoudig te maken. Binnen een half uur staan er heerlijke linzen burgers op tafel. Wat heb je nodig?

Ingrediënten: (circa 3 linzen burgers)

Werkwijze:

Warm de oven voor op 175/180 graden. Stop intussen alle ingrediënten in de keukenmachine. Hou een 1 of 2 eetlepels linzen achter. Mix alle ingrediënten tot een gladde massa. Doe het mengsel in een grote kom en voeg voor een crunchy bite het restant van de linzen toe. Voeg de havermoutvlokken toe en kneed het mengsel tot een dikke substantie. Vorm gelijke ballen en druk deze plat tot mooie burgers. Leg ze op een bakplaat voorzien van bakpapier. Bak eerst de ene kant in circa 15 minuten bruin. Draai de burger om en bak de andere kant gedurende 10 minuten.

Serveer de linzen burger op een volgraan bolletje met ijsbergsla, verse tomaat en ui. Gebruik naar smaak biologische ketchup of tomatenpuree als garnering. Heerlijk met gezonde frietjes van zoete aardappel of een frisse salade.

Mobiele versie afsluiten