Site pictogram Lekker Leven

Recept: Smashed potatoes met olievrije pesto

smashed-potatoes-pesto

Smashed potatoes met olievrije pesto is een eenvoudige maar gezonde maaltijd. Er komt geen druppel olie aan te pas en bestaat volledig uit heel voedsel. Of je ze nu kookt, pureert, bakt, smashed of roostert, aardappelen zijn een typische comfort food. Ze geven je een voldaan gevoel en maken je (in tegenstelling wat anderen beweren) niet dik.

Deze keer heb ik de aardappelen gecombineerd met een olievrije pesto. Een heerlijke pesto op basis van cannellinibonen en verse basilicum. Beiden zijn eenvoudig te maken en het kost je niet meer dan 30 minuten. Laten we beginnen!

Ingrediënten:

Voor de olievrije pesto

Werkwijze:

Schrob de aardappelen met een schoon schuursponsje schoon. Snijd kleine aardappelen door de helft en grote aardappelen in drie stukken. Breng de aardappelen inclusief de schil in koud water aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur laag en laat de aardappelen gedurende 5 minuten zachtjes koken. Intussen bekleed je de bakplaat met bakpapier.

Giet de aardappelen af en leg ze op de bakplaat. Met de achterkant van een glas ‘smash’ je de aardappelen plat. Bestrooi met Himalayazout, uienpoeder en knoflookschaafsel. Bak de aardappelen in 20/25 minuten op 175 graden goud/geel bruin.

Terwijl de aardappelen in de oven staan maak je de pesto. Gebruik hiervoor een keukenmachine of staafmixer met mengbeker.

Maal eerst de knoflook fijn. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe en mix alles in de keukenmachine tot een gladde pesto. Gebruik voldoende basilicum.

Zet de pesto in de koelkast. Wanneer de aardappelen klaar zijn bestrijk je deze met lekker veel pesto. Serveer de smashed potatoes met een frisse salade. Bijvoorbeeld deze van boerenkool met bietjes.

Mobiele versie afsluiten