Site pictogram Lekker Leven

Recept: Zomer Salade met Boerenkool en Bietjes

zomer-salade-boerenkool

Wanneer je het over boerenkool hebt, denk je gelijk aan de winter. Boerenkool is immers een typische wintergroente. Toch eet ik boerenkool ook heel gemakkelijk in een smoothie of in dit heerlijke recept, een zomerse salade.

Vroeger at ik nooit boerenkool in een salade. Maar sinds ik het ben gaan proberen ben ik er verliefd op geworden. Boerenkool bevat natrium, kalium, eiwitten, vitamine A, C en calcium. En omdat het vandaag een heerlijke (bijna zomerse) dag was, had ik zin in een salade. Deze salade staat niet alleen snel op tafel, maar is ook erg lekker en voedzaam.

De salade lijkt erg op de salade van rode kool en vruchten, maar met een kleine twist. In deze variant heb ik bietjes en Edamame bonen gebruikt. Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Werkwijze:

Was, schil en snij de rauwe biet ‘en julienne’ (in kleine reepjes). Schil de ui en snij brunoise (in kleine blokjes). Was en schil de winterpeen en snij in kleine blokjes. Ik heb voor een grote schaal salade 1 blikje (160 gr) Edamame bonen gebruikt. Schil en snij de mango in kleine stukjes. Voeg de Boerenkool toe (hoeveelheid naar believen). Voeg de blauwe bessen en verse koriander toe en meng alles door elkaar. Maak een dressing van een halve limoen met een eetlepel appelazijn, verse peper en Dijon mosterd en meng dit door de salade. Serveer op een mooi bord of in een gekleurde ronde kom. Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten