Site pictogram Lekker Leven

Recept: stoofpeertjes zonder suiker

Stoofpeertjes-Lekker-leven

Drie weken geleden heb ik een abonnement op een biologisch groente- en fruitpakket genomen. Niet via één van de grotere, bekende organisaties, maar via een tuinderij hier in de omgeving, Tuinderij de Wenteling uit Biezenmortel. Ik had van een kennis over dit groentepakket al enthousiaste verhalen gehoord en vond het tijd voor een volgende stap in mijn weg naar een gezondere levensstijl. Het leuke van zo’n groentepakket is dat je ook groenten krijgt die je normaal niet snel zou kopen of die je zelfs niet kent. Zo zat er vorige week bijvoorbeeld palmkool in. Van deze koolsoort had ik nog nooit gehoord. Het waren mooie donkergroene langwerpige koolbladeren die we gebruikt hebben in een eenpansgerecht met onder andere zoete aardappels.

Ook zaten er stoofpeertjes in het pakket. Normaal worden stoofpeertjes meestal met rode wijn en suiker gemaakt, maar deze 2 ingrediënten wilde ik niet gebruiken. Na wat zoeken op internet en kijken wat ik in mijn keukenkastjes op voorraad had, kwam ik tot onderstaand recept. Ik heb de stoofpeertjes  in de slowcooker gemaakt. Dit neemt wat meer tijd in beslag, maar heeft het voordeel dat je er gedurende de stooftijd niet naar om hoeft te kijken. Op het fornuis zal 2 tot 3 uur zachtjes stoven genoeg zijn.

Ingrediënten

Bereiding

Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis. Ontpit de dadels. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en laat op de lage stand 7 uur stoven. Eet lauwwarm of koud.

Mobiele versie afsluiten