Site pictogram Lekker Leven

Recept: Rode Linzen Chili

rode-linzen-chili
Foto: Jessica Moreno Avila

Deze rode linzen chili van Chef AJ kwam ik tegen in de Nederlandse facebookgroep ‘The Starch Solution Nederland’. Een groep voor iedereen die ‘The Starch Solution‘ van John McDougall volgt. De foto hierboven is gemaakt door Jessica Moreno Avila. Een lid van de facebookgroep. Hartelijk dank Jessica!

Het fijne van dit gerecht zit hem in de eenvoud. En zoals ik al vaker heb geschreven, ik hou van eenvoudige gerechten. Het recept is heel gemakkelijk te maken en kan met tortilla chips worden gegeten. Of zoals ik heb gedaan met zoete aardappel. Ik kon namelijk geen olievrije tortilla chips vinden dus heb een zoete aardappel in blokjes gesneden en deze meegekookt. Maar je kunt deze heerlijke Chili natuurlijk ook eten met wat volkorenrijst. Wat heb je nodig voor dit heerlijke recept?

Ingrediënten:

Werkwijze:

Blender de dadels, knoflook, paprika en tomaten. Stop daarna alle ingrediënten bij elkaar in de pan. Kook het gerecht 10 minuten in een snelkookpan (of 20 tot 25 minuten in een gewone pan). Laat het gerecht 10 minuten afkoelen en open daarna de pan. Besprenkel met ‘vegan parmezan’ (edelgist, amandelmeel en zout). Zo opeten is lekker, maar je kan er ook voor kiezen er aardappelen of rijst bij te serveren.

Mobiele versie afsluiten