Site pictogram Lekker Leven

Recept: Pompoen en bruine linzen curry

Pompoen en bruine linzen curry
Foto 1

Wanneer het buiten kouder wordt is het tijd voor warme gerechten. Gerechten die je blij maken. En deze curry van pompoen en bruine linzen maakt je blij. Typisch zo’n gerecht voor een regenachtige zondag. Je ligt een tikkie lui te wezen op de bank, hebt geen zin om te koken maar je wil toch gezond eten.

Het recept is van Vegadutchie en past prima in een ‘whole food, plantbased, low fat’ eetpatroon zoals ik dat nastreef. De oosterse kruiden zoals kurkuma, gember en kerriepoeder maken van dit gerecht een heerlijke herfstmaaltijd. Wij hebben het in eerste instantie gegeten met wat zuurkool en koriander als topping (foto 2). Een heerlijke combinatie! En wanneer je geluk hebt hou je ook nog wat over voor de volgende dag voor bij de lunch. Heerlijk met wat volkorenbrood (foto 1).

Ingrediënten: (4-5 personen)

Werkwijze:

Verhit een paar eetlepels water in een grote pan en fruit de ui, knoflook, gember en kurkuma zo’n 5 minuten op laag vuur. Blijf roeren en voeg wanneer nodig af en toe een lepel water bij. Voeg het kerriepoeder toe en bak een minuutje mee. Voeg ook de pompoen, linzen, kokosroom, bouillon, tomaten, tamari en snuf cayennepeper toe en laat 25 minuten doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan. De linzen en pompoen moeten helemaal onder water staan, voeg anders nog wat kokosroom of bouillon toe. Proef of de pompoen en linzen gaar zijn.

Serveer met een schepje zuurkool en fijngehakte koriander.

Foto 2
Mobiele versie afsluiten