Site pictogram Lekker Leven

Recept: Mijn eerste Vegan Burger

vegan-burger

Zoals je weet eet ik deze maand samen met Petra 100% plantaardig. Dit betekent dat wij er voor kiezen om geen vlees en zuivel te eten. Maar wat nu als je ineens trek krijgt in een lekkere hamburger? Dan zul je dus op zoek moeten naar een recept voor een plantaardige variant. Maar zijn die er dan? Ja, die zijn er.

Gelukkig ontvang ik iedere dag een mail met plantaardige recepten. Als planteneter in spé is dat reuze handig. Je moet immers nog een hoop leren. De Beantastic burger is een echte Hollandse burger. Met ingrediënten als bruine bonen, wortel en havermout heeft deze burger een verrassende smaak. Echt super lekker! Wat heb je nodig?

Ingrediënten (voor 4 burgers)

Werkwijze

Hak de wortel, ui en knoflook in de keukenmachine fijn. Als je geen keukenmachine hebt kun je de wortel ook raspen en de ui en knoflook in kleine stukjes snijden. Verhit de kokosolie in een koekenpan en voeg de groentemix toe samen met de komijn en de chilipoeder. Bak de mix een paar minuten aan tot de wortel zacht is. Zet vervolgens het vuur uit en zet de pan opzij.

Prak de bruine bonen in een grote kom met een vork plat. Voeg het wortelmengsel toe samen met een eetlepel tomatenpuree, sojasaus en havermout. Kneed alles goed door met je handen en vorm van het mengsel vier burgers.

Verhit nog wat kokosolie in een pan en bak de burgers 4 tot 5 minuten, tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Serveer de burgers met aardappel en of groente naar keuze.

Bron: VeganChallenge

Mobiele versie afsluiten