Site pictogram Lekker Leven

Recept: Geroosterde groenten en pasta

geroosterde-groenten-en-pasta

Deze geroosterde groenten en pasta is één van mijn favorieten om te maken. Niet alleen omdat het zo’n eenvoudig recept is (ik hou van eenvoud), maar met name omdat het zo ontzettend lekker is. De kleuren staan garant voor een schat aan waardevolle voedingsstoffen en anti-oxidanten en de variëteit aan smaken zorgen ervoor dat je maar moeilijk kunt stoppen met eten. Gelukkig is dat met dit gerecht geen enkel probleem. Lekker eten totdat je vol zit, zonder rekening te houden met de hoeveelheid calorieën.

Iedereen kan dit gerecht maken. Het is zo eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een snijplank, een goed mes, een oven en ongeveer 40 minuutjes bereidingstijd. Dit recept is goed voor 2 a 3 personen. Maar door meer groente en pasta te gebruiken kun je het recept eenvoudig uitbreiden voor een tafel vol met gasten. We gebruiken géén olijfolie in dit gerecht. Geloof me, je mist er niets van.

Ingrediënten:

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij intussen de groenten in kleine blokjes. De cherrytomaten snij je door de helft. Mix alle groenten met een beetje Himalayazout door elkaar en schuif in de oven.

Verwarm de groenten voor circa 20 minuten op 200 graden. Na 20 minuten haal je de groenten uit de oven en voeg je de fijngehakte thijm, knoflook en citroensap toe. Schep de groenten goed om en stop deze voor 15 minuten terug in de oven.

Intussen kook je de pasta al dente (beetgaar) en wacht totdat de groenten licht beginnen te bruinen. Na 15 minuten haal je de groenten uit de oven en voeg je de uitgelekte pasta toe. Maak alles op smaak met balsamicoazijn, chilivlokken, nog wat zout en zwarte peper en desgewenst nog wat thijm en citroensap. Roer alles goed door elkaar zodat alle smaken goed worden gemengd. Serveer met vers gehakte krulpeterselie on top.

Mobiele versie afsluiten