Site pictogram Lekker Leven

Recept: Boerenkool Banaan Smoothie

boerenkool-banaan-smoothie

Doordeweeks bestaat mijn ochtendritueel meestal uit twee glazen water met een schijfje citroen en een smoothie. Na de nacht heeft het lichaam het meest behoeft aan vocht. In het weekend ga ik meestal voor lekkere pannenkoeken of havermout met vruchten.

Het voordeel van een smoothie is dat je op een makkelijke manier een hoop groente en fruit binnenkrijgt. Een smoothie is natuurlijk geen vervanger voor je normale consumptie groente en fruit, maar het is weer eens anders dan een boterham met hagelslag. Bovendien geef je je lichaam de mogelijkheid om snel te ontwaken door een flinke scheut gezondheid.

Een smoothie is erg makkelijk om te maken. Je gooit alles in de blender en mixt alles tot een gladde smoothie. Vandaag heb ik een simpele smoothie gemaakt van banaan, appel, boerenkool en wat citroen. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten

Werkwijze

Stop alles in de blender en mix tot een gladde smoothie. Hoewel er in de Boerenkool al ook vetten zitten, voeg ik wat zaadjes toe voor extra eiwitten en nog wat aanvullende vetten. Gojibessen bevatten naast vitaminen ook erg veel antioxidanten.

Mobiele versie afsluiten