Site pictogram Lekker Leven

Recept: Bananenpannenkoeken

pannenkoek-banaan-gezond

Heerlijk om in het weekend de dag te beginnen met plantaardige pannenkoekjes. Maar na vijf mislukte pogingen om bananenpannenkoeken te maken was ik hier eigenlijk wel klaar mee. Ik heb toen gezegd dat ik nooit meer bananenpannenkoeken ging maken. Het werden nooit mooie stevige pannenkoekjes, ook niet na het toevoegen van meer meel en zelfs een keer een ei.

Een aantal weken geleden kwam ik een recept tegen van bosbessenpannenkoekjes. Bosbessen zijn geen bananen dus dit recept wilde ik wel een keer uitproberen. Inmiddels heb ik al een aantal keer met succes bosbessenpannenkoeken gemaakt. En als het met bosbessen lukt zou het toch ook met bananen moeten lukken. Vanochtend een poging gewaagd en ze waren mooi, stevig en vooral erg lekker.

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 pannenkoekjes

Werkwijze

Meng de havermout, havermeel, tarwebloem, bakpoeder en vanillepoeder in een grote kom door elkaar. Prak de bananen fijn en mix dit door het havermoutmengsel. Voeg nu zoveel melk toe dat het een redelijk dik beslag wordt, het mag nog wel iets uitlopen als je het gaat bakken. Verhit een anti aanbak koekenpan en bak mooie kleine pannenkoeken. Ik bak pannenkoeken altijd zonder olie of boter. Vanmorgen heb ik het gegeten met mango en dadelstroop. Maar ze zijn ook lekker met bosbessen of ander fruit.

Mobiele versie afsluiten