Site pictogram Lekker Leven

Recept: Olievrije pasta met zongedroogde tomaatjes

Olievrije pasta met zongedroogde tomaatjes

pasta-zongedroogde-tomaatjes-01

Gisteren hadden wij een BBQ met vrienden. Naast de gegrilde portobello’s, groentespiesjes en maiskolven hebben wij ook deze fantastische olievrije pasta met zongedroogde tomaatjes gegeten. Het gerecht is zo simpel en eenvoudig om te maken, dat wij het graag met je delen.

Het recept voldoet voor het grootste deel aan onze standaard, namelijk ‘whole foods’ en olievrij maar bezit wel een klein beetje zout en suiker. Maar af en toe vinden wij dit geen bezwaar. Wat heb je nodig?

Ingrediënten: (twee personen)

Werkwijze:

Gaar de pasta al dente. Intussen snij je de tomaatjes, ui, paprika en de olijven in kleine stukjes. De snijbonen hak je samen met de basilicum fijn in de staafmixer. De avocado prak je tot moes op een bordje.

Giet de pasta af en doe deze in een grote kom. Voeg alle gesneden ingrediënten toe. Roer met een lepel door de pasta. Voeg daarna de geprakte avocado toe en roer door de pasta. Als laatste giet je wat van de heerlijke dressing uit het potje van de zongedroogde tomaatjes over de pasta en roer je deze nogmaals door. Mocht je liever zelf je dressing maken kan dat natuurlijk ook. Bijvoorbeeld deze olievrije pesto. Maar wij vonden deze erg lekker. Je kunt de pasta warm of koud eten. Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten