Site pictogram Lekker Leven

Krachtige toespraak door Dr. Fuhrman: “Voedselverslaving en emotioneel te veel eten”

Regelmatig kijk en luister ik naar inspirerende lezingen over voeding. Maar het is maar zelden wanneer een lezing me echt raakt. Een lezing waarvan je denkt ‘dit moeten meer mensen horen’. Deze lezing van Dr. Joel Fuhrman behoort tot die categorie.

Wie is Joel Fuhrman?

Joel Fuhrman was ooit een kunstschaatser. Samen met zijn jongere zus Gale deed hij mee aan de wereldkampioenschappen in 1973. Ze werden dertiende. Na zijn schaatscarrière ging hij geneeskunde studeren en werd hij huisarts met gezonde voeding als specialisme. Hij schreef zes boeken en vijf wetenschappelijke artikelen over het door hem bedachte ‘nutritarian dieet’.

Joel Fuhrman is één van de artsen die ik in de tijd dat ik plantaardig eet enorm ben gaan waarderen. Hij heeft de vaardigheid om op een simpele manier kennis te delen die voor iedereen begrijpbaar is. Hij spreekt niet alleen maar luistert ook. Hij betrekt zijn publiek en vraagt regelmatig om bevestiging.

In de lezing ‘voedselverslaving en emotioneel te veel eten’ verteld hij op gepassioneerde wijze waarom mensen moeite hebben om op gezond gewicht te blijven en wat de biologische en chemische factoren zijn die uiteindelijk leiden tot ‘overeten’ en voedselverslaving.

Alles wat ik er meer over vertel doet afbreuk aan de lezing. Daarom, veel kijk en luisterplezier.

Mobiele versie afsluiten