Site pictogram Lekker Leven

Recept: Banaan en Blauwe Bessen Muffins

bananen-muffins

Heerlijke muffins zonder boter, olie, zout en eieren. Kan dat? Ja, dat kan. Deze heerlijke muffins zijn gemaakt van havermeel, lijnzaad, banaan en blauwe bessen. Bak ze in een siliconen bakvorm en je hoeft nooit geen papieren vormpjes meer te kopen.

Ingrediënten:

Werkwijze:

Verwarm de oven op 200 graden. Prepareer een anti-aanbak muffin pan of gebruik een siliconen bakvorm. Maal de havervlokken in de keukenmachine of blender tot havermeel. Doe de havermeel inclusief alle andere droge ingrediënten in een grote kom. Pureer de bananen en de blauwe bessen in een keukenmachine of blender tot een gladde massa. Voeg de appelmoes, appelsap, vanille en appelazijn toe en meng door elkaar. Voeg het bananen blauwe bessen mengsel toe aan het meel en meng alles met een lepel door elkaar. Maak het mengsel niet te dun.

Vul de bakvorm tot onder de rand en bak in circa 30 minuten de muffins gaar op 200 graden. Pril met een satéprikker in het midden van de muffins. Wanneer er geen deeg meer aan de satéprikker blijft kleven is de muffin gaar.  Serveer met wat fruit of dadelstroop.

Mobiele versie afsluiten