Site pictogram Lekker Leven

Recept: Zondagse verrassing

zondagse-verassing-smoothie-lekker-leven

In het weekend vinden wij het altijd leuk om uitgebreid te ontbijten. Meestal maken wij dan ook een sapje van groente en fruit. Vandaag is het zondag en hebben wij onszelf verwend met deze zondagse verrassing.

Het sapje bevat veel fruit zoals bloedsinaasappelen, grapefruit, peer en appel. Voor de balans hebben wij ook pastinaak en wortel toegevoegd. Met elkaar gaf dit een mooi sapje. Bij de eerste slok proef je het zoete van de wortel en direct daarna prikkelt het zure van de grapefruit. Het geeft een geweldige sensatie op je tong. Ondanks dat het vandaag een regenachtige dag is smaakte het heerlijk bij het ontbijt. Maar je kunt dit sapje ook met een gerust hart serveren tijdens een warme zomermiddag in de tuin aan je vrienden.

Ingrediënten (4 personen)

Werkwijze

Verwijder de schil van de grapefruits en de bloedsinaasappelen maar laat de witte huid zitten. Deze bevat veel waardevolle voedingsstoffen. De appel en de peer snijden wij gewoon met schil.

Alle ingrediënten die wij hebben gebruikt waren biologisch. De wortels en pastinaken gaan dan ook met met schil en al door de juicer. Wanneer deze niet biologisch zijn schillen wij ze meestal wel.

Snij vervolgens alles in stukjes en wissel zacht fruit en harde groente met elkaar af tijdens het juicen. Let op! Dit recept is minder geschikt voor de blender. De hoeveel vezels die daaruit komen is zo hoog dat je gegarandeerd pijn in je buik krijgt. Overigens komen er uit de juicer ook vezels mee maar die zijn meer in balans met het sapje. Serveer het sapje in een mooi glas en geniet!

Mobiele versie afsluiten