Site pictogram Lekker Leven

Recept: Zoete aardappelsoep met witte bonen

zoete-aardappel-soep-met-witte-bonen

Gisteren liep ik tegen dit super eenvoudige recept van Dreena Burton aan. Een heerlijke soep met zoete aardappel en witte bonen als hoofdingrediënten. Omdat de zomer in Nederland dit jaar behoorlijk tegenvalt, is een stevige soep als hoofdmaaltijd nog prima te doen. Bovendien haal je met deze maaltijdsoep het zonnetje in huis. Want zeg nu zelf, dit ziet er toch geweldig zonnig uit?

De soep is een beetje lobbig maar superzacht van texture en zoet van smaak. Ik heb hem als maaltijdsoep gegeten en voelde me na twee borden meer dan genoeg verzadigd. Bovendien krijg je met deze soep aardig wat gezonde eiwitten binnen. Al met al een blijvertje.

Ingrediënten (2 personen)

Werkwijze

Allereerst snijd je de ui en de paprika in kleine stukjes. Zet een pan op medium vuur en doe er een paar eetlepels balsamico azijn in. Zet daarna het vuur laag en fruit de uien, de paprika met wat zout en peper en de rozemarijn gedurende 6 tot 8 minuten aan met de deksel op de pan. Roer af en toe om en wacht tot de uien beginnen te karameliseren.

Daarna voeg je de geschilde en in kleine blokjes gesneden zoete aardappel, een eetlepel mosterd en een paar glazen water toe zodat alles net onder water komt te staan.  Breng alles aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat vervolgens 15 tot 20 minuten langzaam pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn.

Wanneer de aardappelen gaar zijn voeg je het eerste blikje witte cannellini bonen toe en giet je alles uit in de blender. Je kunt alles ook in de pan laten zitten en een goede staafmixer gebruiken. Pureer de massa tot een gladde massa. Voeg het tweede blikje witte cannellini bonen toe en warm nog even 8 tot 10  minuten mee op een laag vuur. Voeg naar smaak nog wat cayennepeper toe.

Serveer de soep in een diep bord en garneer met wat gebakken uitjes en wat zwarte peper on top. Niet te veel uitjes want die bevatten erg veel vet. Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten