Site pictogram Lekker Leven

Recept: Smoothie De Luxe

smoothie-de-luxe

Wanneer wij een smoothie maken gebruiken wij meestal de slowjuicer. De slowjuicer heeft als voordeel ten opzichte van een blender dat al het sap op een langzame snelheid (circa 80 toeren per minuut) uit de groenten het fruit worden geperst. De oplosbare vezels komen ook mee. De niet oplosbare vezels zijn niet belangrijk voor de voedingsstoffen. Die zitten namelijk in het sap.

Maar af en toe gebruiken wij de blender omdat het wat sneller gaat en wij er soms voor kiezen om alle vezels binnen te krijgen. Ook de niet oplosbare vezels. Vanmorgen was het zover. Even twijfelde wij wat we gingen eten. Uiteindelijk hebben we gekozen om een smoothie uit de blender te maken. Een combinatie van fruit en groenten. Het onderstaande recept is goed voor twee personen. Je haalt er ruim twee glazen per persoon uit. Meer dan genoeg voor een prima ontbijt!

Ingrediënten:

Werkwijze:

Stop alle ingrediënten in de blender en blender alles tot een gladde smoothie. Dit recept geeft een perfecte mix van groenten en fruit. Geen overheersende smaken hoewel je de munt en citroenmelisse goed proeft. De supergezonde vetten uit de avocado maken dit recept romig en zacht van smaak. Vol met kalium, vitamine A, B1, B2, magnesium, fosfor, calcium en meer. Een prima start van de dag dus!

Mobiele versie afsluiten