Site pictogram Lekker Leven

Recept: Meat Loaf van linzen met aardappelpuree

Meat-Loaf-van-Linzen-en-aardappelpuree

In onze voortdurende zoektocht naar lekkere en eenvoudige recepten, stuitte wij recent op dit recept van High Carb Hannah. Meat Loaf van linzen met de allerlekkerste aardappelpuree. Het recept is erg eenvoudig en vrij van toegevoegd zout, olie en suiker.

De smaak is verrassend en de textuur hapt lekker weg. In combinatie met de op zijn Amerikaans gemaakte aardappelpuree is het een geweldige gezonde maaltijd. Geen verborgen vet-makers. Je kunt er net zoveel van eten als je zelf wilt.

Ingrediënten: (2 personen)

Werkwijze:

Doe de droge linzen in een pan. Snij de wortel, bleekselderij, ui en paprika in kleine stukjes en doe die bij de linzen in de pan. Voeg het water toe en zorg ervoor dat de linzen en groente net onder water staan. Breng het geheel aan de kook en laat het water verdampen totdat er bijna niets meer over is. Snij de aardappelen in flinke partjes en kook ze in de schil.

Terwijl de linzen en de aardappelen koken maak je een mengsel van lijnzaad en wat water. Voeg de Italiaanse kruiden, uienpoeder en cayennepeper toe. Als je geen venkelzaad in huis hebt kun je bij de groente ook wat verse venkel snijden. Erg lekker! Meng de kruiden met het lijnzaad en het water door elkaar. Als de lijnzaad het water helemaal opneemt voeg je gewoon een beetje water toe. Het mengsel moet de dikte hebben als dat van yoghurt. De havervlokken maal je in een afgesloten staafmixer of blender tot havermeel. Maar maal de vlokken niet te fijn. Het is lekker als je af en toe een vlokje tegenkomt.

Wanneer de linzen en de groenten zijn drooggekookt neem je de pan van het vuur en voeg je het lijnzaad en het kruidenmengsel toe. Roer alles goed door en geniet van de vrijgekomen geuren. Voeg de gemalen havervlokken toe en roer alles door. Het mengsel wordt nu dik. Het lijkt een beetje op gehakt. Schep het mengsel in twee bakvormen of gebruik zoals wij een ovenschaal. Dek het geheel af met een dun laagje zoutvrije gezeefde tomaten. Bak het geheel in circa 15 minuten op 200 graden.

Terwijl de linzen in de oven staan mix je de aardappelen met een klein beetje (ongezoete) plantaardige melk en een staafmixer tot een gladde puree. Voeg wat uienpoeder en edelgist toe voor de smaak. Besprenkel de puree met een klein beetje cayennepeper.

En als je boft (zoals wij), heb je de volgende dag nog wat over. Bijvoorbeeld als lunch met een frisse salade.
Mobiele versie afsluiten