Site pictogram Lekker Leven

Recept: Pannenkoeken van banaan, blauwe bessen en kikkererwten

Pannenkoeken van banaan, blauwe bessen en kikkererwten

Pannenkoeken van banaan, blauwe bessen en kikkererwten. Een niet zo gebruikelijke combinatie. Maar deze week heb ik het een keer geprobeerd. Gewoon, omdat ik nog wat kikkererwten over had en omdat ik laatst een artikel las over het gebruik van bonen in je smoothie als boost aan vezels en gezonde plantaardige eiwitten.

Nu maak ik al een poosje super gezonde pannenkoeken zonder eieren en zonder toegevoegde vetten zoals boter of olie. Deze variant is nauwelijks anders, behalve dat er aan deze pannenkoeken kikkererwten en hennepzaad zijn toegevoegd.

Mocht je nu denken dat kikkererwten de smaak beïnvloeden, dan kan ik je gerust stellen. Bonen zonder zout hebben nauwelijks smaak. Bovendien hebben gepureerde bonen een zachte en gladde texture. (Wel eens gehoord van een dipsaus gemaakt van bonen?).

Anyway… met deze pannenkoeken krijg je naast gezonde granen ook de nodige vezels en eiwitten binnen. De pannenkoeken smaken heerlijk en geven je een goed gevulde maag waar je de hele ochtend gemakkelijk mee door komt. Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Werkwijze:

Blend de havervlokken in een blender tot havermeel. Voeg alle ingrediënten toe en blend of mix alles tot een homogeen beslag. Maak het beslag niet te dun. Verwarm een goede anti-aanbakpan totdat deze goed heet is. Gebruik geen olie of vet maar een grote soeplepel om een kleine hoeveelheid beslag in de hete koekenpan te doen. Wacht totdat het beslag aan de bovenzijde luchtbellen begint te vertonen en draai de pannenkoek met een dunne lepel om. (de eerste gaat bij mij altijd fout) Bak de pannenkoek totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Resultaat, heerlijke fluffy oergezonde pannenkoeken van banaan, blauwe bessen en kikkererwten.

Serveer de pannenkoeken met wat dadelstroop. Eet smakelijk!

Lees ook: A Secret Ingredient for Making a One-Minute High Fiber and Protein Rich Breakfast Treat

Mobiele versie afsluiten