The Kids Menu, een film over kinderen die gezond willen eten

the-kids-menu-lekker-leven
Foto: Joe Cross

Vandaag lanceerde Joe Cross, bekend van de film “Fat, Sick & Nearly Dead” een nieuwe film. “THE KIDS MENU”. Een documentaire over obesitas bij kinderen.

THE KIDS MENU is een documentaire van hetzelfde team dat ook de films “Fat, Sick & Nearly Dead” (1 & 2) maakte. Filmmaker Joe Cross is zelf ook obesitas patiënt geweest. Op een cruciaal moment in zijn leven was hij zo ziek dat hij bijna dood ging. Hij besloot om zijn leven een drastische wending te geven. 60 dagen leefde hij alleen op smoothies van groente en fruit. Hij onderging een ware transformatie en wat er toen gebeurde kun je allemaal zien in de film “Fat, Sick & Nearly Dead”.

Nadat hij zijn eerste film had uitgebracht reisde hij de hele wereld over om zijn film te promoten. Tijdens zijn reizen ontwierp hij een programma om mensen te helpen gezonder te gaan eten. Maar hij ontdekte ook de enorme toename van obesitas onder kinderen.

In THE KIDS MENU ontmoet Joe deskundigen, ouders, leerkrachten en kinderen. Hij komt tot het besef dat obesitas bij kinderen niet het echte probleem is. Het is eerder een symptoom van een veel groter probleem. Het gebrek aan kennis over wat gezonde voeding is. Gebrek aan toegang tot gezonde en betaalbare opties, maar ook de invloed van negatieve rolmodellen, een ouder, leraar of zelfs een beroemdheid dragen bij tot een enorme toename van obesitas onder kinderen.

Ook in Nederland heerst dit probleem. Op de website van TNO staat: “Uit een landelijke groeistudie van TNO blijkt dat 1 op de 7 Nederlandse kinderen last heeft van overgewicht of obesitas. Bij kinderen van ouders met een niet-westerse en/of lage socio-economische achtergrond komt overgewicht veel vaker voor. Bij kinderen van Turkse afkomst is het probleem landelijk het grootst; hier is namelijk bijna 1 op de 3 kinderen te zwaar”.

Ik ben dan ook heel erg blij dat Joe Cross deze film heeft gemaakt. De film levert een bijdrage aan het krijgen van kennis. Want volgens mij begint de transformatie naar een gezonde levensstijl altijd eerst met kennis. Meer informatie over de film: www.kidsmenumovie.com

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code