Site pictogram Lekker Leven

Recept: Gevulde paprika boordevol plant eiwitten

Gevulde paprika boordevol plant eiwitten

Misschien wel de meest gehoorde vraag die ik krijg van vleeseters is waar ik mijn eiwitten vandaan haal. Een terechte vraag omdat veel mensen nog steeds denken dat eiwitten alleen van dieren komen. Maar niets is minder waar. Zowel mensen als dieren (de mens is eigenlijk ook een dier) maken duizenden verschillende eiwitten aan voor eigen gebruik. Ons lichaam bouwt elk eiwit uit twintig verschillende aminozuren waarvan ons lichaam er zelf twaalf kan synthetiseren. De overige acht aminozuren halen wij uit onze voeding. Het is interessant dat deze aminozuren alleen door planten kunnen worden gemaakt.

Deze gevulde paprika’s zitten boordevol plant eiwitten die je zullen helpen om aan je dagelijkse behoefte eiwitten te voldoen. Het gerecht is zeer eenvoudig te maken en neemt niet langer dan 15 minuten voorbereidingstijd in beslag. Omdat de paprika’s in de oven moeten duurt de totale bereiding ongeveer 45 minuten. Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten: (2 personen)

Werkwijze:

Verhit de oven op 175 graden Celsius. Knip de bovenkant van de peper af en verwijder de zaden. Doe 1 zakje miso pasta en 4 eetlepels water in een pan en roer tot de miso pasta oplost. Voeg de scrumble tofu en de knoflook toe en bak het geheel een beetje aan. Blijf voortdurend roeren en omscheppen. Voeg de tomaten, snijbiet, curry poeder, tomatenpuree, sojasaus, erwten, kikkererwten en de overige miso pasta toe. Kook op lage hitte tot de spinazie beetgaar is. Voeg eventueel nog twee eetlepels water bij. Geen olie!

Voordat je de paprika’s gaat vullen raad ik je aan om het mengsel eerst te proeven. De smaak is namelijk verrukkelijk! Vul de paprika’s en plaats de deksels er weer op. Kook ze in circa 30 minuten op 175 graden totdat de paprika’s zacht zijn en beginnen te rimpelen. Serveer de paprika’s met wat bruine rijst. Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten